Slach om heech

Slach om heech

Afgelopen weekend 10 en 11 juni was het weer zover. Na wedstrijden in Langweer en Lemmer te hebben gehad met tegenslagen, mochten we het ditmaal in onze thuishaven Heeg proberen. Zes wedstrijden werden er gevaren verdeeld over het weekend. Omdat de voorgaande twee wedstrijden hun sporen hadden achtergelaten, hadden we voor deze serie wedstrijden Maarten Dirks, oud IFKS-schipper, uitgenodigd om met ons mee te varen. Een goede zet! Niet alleen vanwege de goed gevaren resultatenen omdat we er heel veel door hebben geleerd, maar ook omdat onze tacticus Iris Stins het hele weekend geveld bleek door de griep.

De allereerste wedstrijd van zaterdag was weer even wennen maar gingen we redelijk goed van start. Echter ontstond er onduidelijkheid bij het finishen, waardoor we er voorbij zeilden en een gijp manoeuvre moesten uitvoeren om alsnog reglementair te kunnen finishen. In deze manoeuvre brak onze gaffel, maar haalden we toch (als eerste!) de finishlijn. Na deze eerste wedstrijd hebben we direct het grootzeil verwisseld en een rif gestoken. Door deze wissel waren we 7 minuten voor de tweede start gereed. Uiteindelijk hebben we toch een goede start kunnen maken en zijn we als 2e gefinished. De derde wedstrijd op de zaterdag was tevens weer een mooie wedstrijd. We hebben hard gestreden met het skûtsje Freonskip om de tweede plaats te bemachtigen, maar helaas lukte het ons niet om hen voor te blijven en zijn we als 3e de finishlijn over gegaan.

Op de zondag ging het in de ochtend erg goed! De eerste wedstrijd hebben we veel hoogte gewonnen in het kruisrak naar de bovenboei, maar verloren we weer veel op het rak naar de beneden boei. Dit kwam gedeeltelijk, doordat onze loet onderweg brak. Dit resulteerde in een derde plek. De tweede wedstrijd op zondag was het goed strijden voor een 4e plek en doordat de wind toenam hebben we wederom een rif gestoken om de laatste wedstrijd goed te kunnen varen. Met een 5e finishplek met deze laatste wedstrijd, werd dit onze wegstreper van het weekend.

Wij hebben als team genoten van de Slach om Heech en hebben veel geleerd. Ontzettend trots zijn met de uiteindelijke 3e plek die we hebben bemachtigd. We kijken heel erg uit naar het IFKS!