Laatste wedstrijd in Lemmer

Laatste wedstrijd in Lemmer

Dat was hem dan! De IFKS zit er op. Nadat een deel van het team naar het tentfeest te Lemmer was gegaan op vrijdag was het weer vroeg opstaan in de ochtend voor de finalewedstrijd, maar vandaag voor de laatste keer. Wederom was het ons weer gelukt om als eerste de zeilen te hebben staan. Na een uurtje inzeilen hadden we allemaal het gevoel dit wordt hem! Maar waar er in de vroege ochtend nog een redelijk briesje stond begon die flink af te nemen. Vlak na 9 uur begon het al, de rattenstaart werd in het startschip gehesen en de wedstrijd was uitgesteld. Iets later hoorden we weer een toeter en diezelfde rattenstaart ging er weer uit! Zou er dan toch gezeild kunnen worden? We lijnden ons op voor de start en hadden een mooie plek vrij op het midden van de lijn met gang in het schip! Dit beloofde onze wedstrijd te gaan worden. Maar dan galmt er weer een toeter 20 seconden voor de start: weer afgelast. Uiteindelijk werd de wedstrijd definitief afgelast en mochten we de Ut ‘e Striid feliciteren met de winst van het IFKS en zijn wij zelf op de tiende plek geëindigd.
Na de wedstrijd zijn we meteen begonnen met het opdoeken van de zeilen, want we hadden allemaal nog maar een gedachte in ons hoofd: Bier! Toen dit klaar was probeerde Lisanne nog voor te stellen om ook meteen het tourtuig aan te slaan, maar dit werd snel beantwoord door het team dat haar en Iris het water in gooide. Daarna volgde ook snel de rest van het team het water in, met een fles Cava. Dit zette de toon voor de rest van de dag waarbij we ons eigen feestje hebben gehouden naast het sluisje waar we dan misschien ooit een jaar in liggen, maar nu alle andere fantastische zeilers mochten feliciteren met de winst.
Al met al hebben wij allemaal genoten van het spektakel dat het IFKS heet en hadden we ons geen betere introductie kunnen bedenken als nieuw team dit jaar. We kijken dan ook nu al uit naar de volgende editie in 2018!