Lisanne Thie

Lisanne Thie

Mijn naam is Lisanne Thie, 27 jaar, schipper en samen met Iris Stins – mijn partner in crime – tevens aanjager van het team. Ik haal er ontzettend veel plezier uit om op het water te zijn, te streven naar een prestatie en daar naartoe te werken in teamverband. Leren zeilen heb ik bij Zeil- en surfschool Neptunus, waar ik een aantal jaren ook heb gediend als instructeur. Het skûtsjesilen heb ik de afgelopen drie jaar intensief uitgeoefend onder de vlag van studenten zeilvereniging Orionis te Amsterdam (A.S.Z.V. Orionis) als fokkenist van het wedstrijdteam, maar waar ik ook ben opgeleid tot maat en uiteindelijk schipper. Vandaar dat ik het helmhout in eigen handen heb genomen en het dit jaar in het zeilteken zal staan van de Zorg en Vlijt. Ons doel is om deel te nemen aan de wedstrijden, waaronder uiteraard het IFKS, en een prestatie neer te zetten die binnen het vermogen van ons nieuwe skûtsjewedstrijdteam Zorg en Vlijt ligt en past. Dat is waar we voor gaan en dat is waar ik enorm naar uit kijk!